Александър Игнатов – един от носителите на стипендия „Йордан Парушев“ – интервю

Име:

Александър Игнатов

Кои са ти любимите предмети?

Физика и математика. Информацонни технологии също, но се учат само до десети клас.

Кое е постижението, с което се гордееш най- много?

Те са две на брой – едното е скорошно, от националния кръг на олимпиадата по физика миналия месец: класирах се 15-ти след експерименталния кръг и така на практика си спечелих място във Физическия факултет на СУ. Другото постижение, с което се гордея,  е първото ми голямо такова по физика – с 28/30 точки бях четвърти на националния кръг на олимпиадата в девети клас (на 0.75 точки от бронзов медал и стипендия, даже малко ме е яд), след като се бях класирал „на шега“ (т.е. без подготовка и очаквания да се класирам).

Искаш ли да благодариш на някого?

Аз искам да благодаря искрено на абсолютно всички учители в гимназията, които са ми преподавали. Също трябва да отбележа, че успехите ми по физика са факт, благодарение на неспирната подготовка с господин Атанас Атанасов, а тези по английски език – на безкрайното много диктовки и упражнения с класната ми – госпожа Даринка Господинова.

С какво си решил да се занимаваш в бъдеще?

Смятам да се занимавам с програмиране, като за целта ще кандидатствам в Софийски университет.

С какво ще запомниш ЕГ?

Ще запомня ЕГ с многото възможности за изява и развитие, които ми предостави, с всичките нови приятели и хора с общи интереси, с всички полезни и всички досадни часове, през които се наложи да премина по пътя към дипломирането си.

Пожелай нещо на езиковци.

Отдайте се изцяло на тези неща, които ви харесват. Не се предавайте, старайте се да правите всичко докрай и се забавлявайте!

18403537_1747681475259098_8599562132007733147_n

Author: mkirilova