„Аз мога тук и сега“ Девин 2012

За втора поредна година в гр. Девин се проведе Национално състезание по ИТ и визуални изкуства „Аз мога тук и сега“. Регламентът на състезанието е учениците да работят по зададена тема за определено време в деня на състезанието. Тази година участниците бяха общо 122 от 27 града, които се състезаваха в 5 категории. Изключително компетентно жури(от сферата на бизнеса) избира топ 10 в отделните категории. Най- добрите сред най- добрите се определят чрез гласуване на самите участници.

Учениците от ЕГ „Гео Милев“ се състезаваха в 4 от категориите и отново показаха завидни умения. Конкуренцията също беше на много високо ниво, включително НПМГ София, Математически гимназии от Благоевград, Русе, Варна, Кюстендил, Смолян, други езикови гимназии, както и училища с профил ИТ.

Резултатите показаха, че отново в категория „Рекламно- информационна презентация“ сме най- добри. Първо място зае Ния Митева от 8г клас, а съответно 6 и 7 Неда Димитрова и Магдалена Иванова от 10д клас. Категория „Графичен дизайн“ бе нова за нас, но Ставри Георгиев от 11в клас и Стелиян Драганов от 9ж клас бяха съответно 4 и 9 в тази категория. Останалите наши участници също дадоха всичко от себе си и се представиха успешно.

Подготвяни са от Мария Георгиева и Мария Кирилова.

Изключително полезни бяха серията от лекции от специалисти, на които присъствахме. Самото състезание беше открито от омбудсмана на РБ Константин Пенчев. Състезанието бе подкрепено от ПУ „Паисий Хилендарски“, като лично декана на ФМИ проф. д-р Асен Рахнев награди 12- класниците. ТУ София също подкрепи състезанието.

ICN подариха „вечен хостинг“ на всяко училище участник, в това число и на нас, за което огромно благодарим!

Спонсорите са още много. Дано се случват още такива хубави събития, съчетаващи подкрепа на образованието, обучение на най- добрите ученици и състезателен елемент.

Author: mkirilova